Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Ο εσπερινός των εγκαινίων στον Άγιο Γεώργιο Νέου Ψυχικού

Ο εσπερινός των εγκαινίων
στον Άγιο Γεώργιο Νέου Ψυχικού




«Τα εγκαίνια του ναού είναι πνευματικό πανηγύρι» σημείωσε ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος, ο οποίος χοροστάτησε στον αποψινό εσπερινό των εγκαινίων του Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού.
Νωρίτερα το απόγευμα με λιτανευτική πομπή έφτασαν τα ιερά λείψανα των Αγίων από την γειτονική ενορία της Αγίας Σοφίας με επικεφαλής τον Επίσκοπο Ναζιανζού Θεοδωρήτου.
Στον προαύλιο χώρο του ναού ανέμεναν την λιτανευτική πομπή οι Μητροπολίτες Κορίνθου Διονύσιος, Ζακύνθου Διονύσιος και ο Επίσκοπος Θαυμακού Ιάκωβος και πλήθος πιστών της ενορίας.
Οι δυο προϊστάμενοι των ενοριών συναντήθηκαν λίγο πριν και με χαρά έγινε η υποδοχή των λειψάνων που θα τοποθετηθούν στην Αγία τράπεζα.
Αμέσως μετά ξεκίνησε ο εσπερινός των εγκαινίων προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ζακύνθου, ενώ παράλληλα ο κόσμος προσκυνούσε τα λείψανα του Αγίου Γεωργίου στο άξιο θαυμασμού προσκυνητάρι.
Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Ζακύνθου μίλησε για τον σύνδεσμο που έχει με την ενορία τόσο ο ίδιος όσο και ο Μητροπολίτης Κορίνθου και με χαρά αποδέχτηκαν την πρόσκληση να τελέσουν με την άδεια του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου τα εγκαίνια του ναού που υπηρέτησαν πριν χρόνια.
Ο κ. Διονύσιος υπογράμμισε το σημαντικό έργο του προϊσταμένου Αρχιμανδρίτη Μιχαήλ Σταθάκη ο οποίος από την ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων μεταμόρφωσε κυριολεκτικά τον ναό του Αγίου Γεωργίου.
Στο τέλος ο Μητροπολίτης Κορίνθου εξήγησε στον πιστό λαό το τελετουργικό που θα γίνει αύριο το πρωί και ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά για την τιμή που δέχτηκε να πραγματοποιήσει και ο ίδιος τα εγκαίνια του ναού που έζησε τα παιδικά του χρόνια!
Όλο το βράδυ ο ναός θα μείνει ανοιχτός για τους πιστούς προσφέροντας έτσι μια άλλη πνευματική ζωντάνια στο Ψυχικό.
Το παρόν και την στήριξη του έδωσε όπως κάθε φορά το δημοτικό συμβούλιο με πρώτο τον Δήμαρχο Ψυχικού.