Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Επίσκοπος Θαυμακού: “Η μόνιμη πατρίδα μας είναι η Oυράνια”

Επίσκοπος Θαυμακού: “Η μόνιμη πατρίδα μας είναι η Oυράνια”


Προεξάρχοντος του Επισκόπου Θαυμακού Ιακώβου τελέστηκε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και εορτάστηκε το θαύμα της Παναγίας της επονομαζομένης Μυρτιδιωτίσσης, στον Ναό Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού.
Το μικρό πανηγυράκι της ενορίας όπως το χαρακτηρίζουν οι πιστοί της περιοχής, το μικρό εκκλησάκι προέκταση του ναού αφιερωμένο στην Παναγία Μυρτιδιώτισσα υποδέχτηκε χθες και σήμερα τον πιστό κόσμο του Ψυχικού.
Τόσο μικρό αλλά πολύ αγαπητό εκκλησάκι της Παναγίας έχει την παλιά αγία τράπεζα του αγίου Γεωργίου και δεσπόζει δίπλα κολλημένο στον ναό.
Στην ομιλία του ο Επίσκοπος Θαυμακού αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή και χαρακτήρισε την εορτή της Παναγίας μεγάλη ευλογία για την ενορία.
“Ακούραστα η χάρη του θεού μας περιβάλει στην καθημερινή ζωή μας” είπε κλείνωντας ο Ηγούμενος της Μονής Πετράκη ευχόμενος σε όλους καλή δύναμη.
Οι ιερείς του ναού και ιδιαίτερα ο Προϊστάμενος Αρχιμανδρίτης Μιχαήλ Σταθάκης ευχαρίστησε τον κ. Ιάκωβο για την παρουσία του και ευχήθηκε η Παναγία να είναι οδηγός του σε όλη της επισκοπική πορεία του.